Etusivulle  artikkelit galleria linkit tiedot

Pajatsotietokanta

Ohessa taulukko, johon olen kerännyt pajatsoja ja samankaltaisia pelejä. Oheinen taulukko ei ole lopullinen tietokanta, vaan tällä hetkellä vain kätevä lista, johon kerään tiedot ylös.

Autathan minua tietojen keräämisessä ja virheiden korjauksessa.

Tarvitsen apua, koska omat tietoni ovat puutteelliset. Teen tätä työtä pelkästään harrastusmielessä. En ole kuullut, että kaikkia pajatsopelejä olisi luetteloitu koskaan yhtä laajasti, joten tämä lienee ensimmäinen kerta. Kun olen saanut alla olevan taulukon riittävän kattavaksi ja virheettömäksi, syötän tiedot lopulliseen muotoon. Lopullinen muoto tarkoittaa hieman samantapaista listaa, jossa pelin nimeä klikkaamalla saa esiin tarkempia tietoja sekä kuvamateriaalia, mikäli sellaista löytyy.

Taulukossa punaisella merkatut tiedot ovat puutteellisia. Mikäli tiedät paremmin, ilmoitathan minulle. Osa tiedoista on summittaisia tai en tiedä pelin/valmistajan tarkkaa nimeä. Lähetän kuvauksen tai valokuvan, jos haluat tietää tarkemmin, josko kone olisi sinulle tuttu.

Olen yrittänyt toteuttaa tietojen lähettämisen mahdollisimman helpoksi sinulle, joten ohessa on linkit tekemääni taulukkotiedostoon, jossa on sama sisältö kuin taulukkossa alla. Taulukko löytyy Excel, PDF, HTML ja tekstimuotoisena, jotta voit valita sopivimman. Voit ladata jonkin niistä ja tehdä tiedostoon muutoksia (Huomaa, että vain Excel ja tekstitiedostoihin muutoksien teko on mahdollista) Tietoja, rivejä ja sarakkeita saa vapaasti muuttaa, kunhan merkitset jotenkin tekemäsi muutokset, että huomaan ne (Excel-tiedostossa on sarake tätä varten). Taulukkotiedoston saat koneellesi joko klikkaamalla suoraan linkkiä tai klikkaamalla linkkiä oikealla hiiren napilla ja valitsemalla valikosta "Save As" tai "Tallenna kohde nimellä". Lähetä muokkaamasi tiedosto takaisin minulle sähköpostiosoitteeseen:

Versio 0.32 (06.02.2013). Listassa 225 peliä ja useimpien kohdalla linkki valokuvaan.

Periaate laatimassani taulukossa on seuraava:

  • Tiedot on järjestetty valmistajan nimen mukaan ja valmistajan sisällä vuosiluvun mukaan.
  • Vuosiluku on se, jolloin peli on ollut yleisön pelattavissa - muussa tapauksessa valmistusvuosi.
  • Nimenä käytetään valmistajan tyyppimerkintää tai vastaavaa. (onko RAY:n peleillä ollut "kansannimen" lisäksi sisäisiä tyyppimerkintöjä?)
  • Prototyypit ja kehitysversiot voi luetella erillisinä. Ainakin RAY:n elektronisesta pajatsosta on kuvien perusteella eri versioita.

Tarkempiin tietoihin olisi hyvä saada tieto, kuinka kauan pelillä on operoitu, voittokertoimien kehitys ja mahdollinen valmistusmäärä. Lisäksi olisi mielenkiintoista saada historiallista tai muuta knoppitietoa.

Mikäli sinulla on kuvamateriaalia, jonka olet itse ottanut ja annat luvan tässä tietokannassa julkaisemiseen, niin olisin kiitollinen. Ethän lähetä kuvia suoraan yllä mainittuun osoitteeseen, vaan ota yhteyttä. Kerron sitten osoitteen, jossa on suurempi sähköpostilaatikko.

Halutessasi mainitsen tietojen lähettäjän. Kuviin liitetään kuvan ottajan nimi Copyright-merkinnän kera.

pajatso, pajatsot, pajatsoja, pajatsopeli, pajatson, payazzo, bajazzo, bayazzo, fingerschlagautomat, kronespill, knipsekasse, juhan, juha's, site, coin-op, raha-automaatti, peliautomaatti, viihdeautomaatti, rahapeli, pokeri, pelisivut, rakennus, nikkarointi, pelit