Etusivulle  artikkelit galleria linkit tiedot

Pajatson MM 2005 - Alkukarsinnat

Kolikoiden laitto peliin oli tarkkaa puuhaa

Raha-automaattiyhdistyksen Pajatson Maailmanmestaruuskisatkin alkoivat viimein minunkin osaltani. Valitettavasti en ehtinyt saada omaa harjoittelupeliä valmiiksi, kuten tavoite joskus oli, mutta ehkä ensi kisoihin sitten. Kun kisojen ajankohta lähestyi, otin tavakseni pelailla vähäsen kauppareissujen varrella olevilla pajatsolla. Yksi näistä paikoista oli Kahvila Ravintola Koivuniemi. Myöhemmin selvisi, että kyseinen paikka sattui olemaan yksi karsintapaikka. Osaksi tämä oli hyvä, sillä karsintapaikka oli mielestäni sen verran syrjäinen, että pelaamaan eksyisivät vain harvat, satunnaiset kokeilijat ja taitavimmat jassohait karsisivat muualla, kuten kauppakeskuksissa ja RAY:n Täyspotissa. Myös karsinta-aika oli sen verran varhainen, että oletin omien mahdollisuuksien paranevan väenpaljouden puuttuessa. Ainoa ongelma oli, että kahvilan pajatso oli yksi keljuimmista, jota olin koskaan enemmän pelannut. Kesti todella kauan, että aloin saamaan edes joitakin keskiporttiosumia. Päätin taktikoida ja kuitenkin ottaa osaa karsintaan kyseisessä paikassa ja samalla luottaa, että kyllä sieltä joku kunnon osuma tulee.

Koitti 24.02.2005 ja klo 12 eli karsinnan aika. Onneksi tarkistin ajoissa vielä kerran digikameran akun ja karsinta-ajan internetistä. Akku ei ollutkaan latautunut, koska jatkojohdon katkaisija ei ollutkaan päällä ja karsinta-aikakin oli eri kuin olin muistutukseen epähuomiossa laittanut. Sain ladattua akkua sen verran, että kamera toimi etsinruutu pimeänä. Salamasta, videokuvasta ja zoomista ei voinut puhuakaan. Olin tyttöystäväni Jaanan kanssa paikalla ajoissa ja kirjoitimme osallistumislomakkeet.


Kunnon osumia ei tullut

Paikalla ollut miestoimitsija oli selvästi innoissaan kisapestistään. Hän kertoi päivän parhaat tulokset siihen mennessä, jotka olivat 5,00 ja 4,00 euroa. Tyttöystäväni oli kuulemma karsintapaikan ensimmäinen nainen ja toimitsija kertoi pohjoisempana erään naisen voittaneen karsintojen siihen mennessä suurimmalla summalla. (tarkistin myöhemmin, että tulos oli erittäin kunnioitettava 10,80 euroa ja paikka oli ollut Muuramen Shell)

Tyttöystäväni yritti ensin ja sai tulokseksi 0.80 euroa. Hän oli tyytyväinen, vaikka harmittamaan jäivät monet kolikot, jotka pomppivat useaan kertaan keskiportin päällä, mutta eivät lopulta menneet haluttuun osoitteeseen. Kun oma vuoroni koitti, latelin kolikot rivakasti pajatsoon ja aloin painelemaan rauhallisesti lyöntirengasta. Käytin siis painamistekniikkaa näpäytyksen sijasta. Siten mielestäni pystyin säätelemään paremmin voimaa. Pajatsossa oli myös ns. vanhantyyppinen lyöntilaite, joka on mielestäni uutta mallia helpompi. Vanhan mallin tunnistaa kuvioidusta pinnasta, kun uusissa pinta on sileä. En osaa varmuudella sanoa, ovatko lyöntilaitteiden sisukset oikeasti erilaiset, mutta saahan sitä edes uskoa. No, eipä sekään auttanut. Aikani paineltua kolikoita menemään, huomasin, ettei keskiporttiosumia vain tule sitten millään. Ainoastaan onnekkaita vahinko-osumia pienempiin portteihin kimmokkeista.


Jaana tähtäsi tarkkaan

Keskiporttiosumat sitten jäivät ja samaten varmat jatkomahdollisuudet. Tulokseksi tuli vaivaiset 2,80, mutta jos ajattelee, että Raha-automaattiyhdistyksen automaatit palauttavat keskimäärin 87% rahoista takaisin pelaajalle ja karsinnoissa pelattiin 3,20 eurolla, niin sehän on lähes sentilleen niin kuin pitääkin! Karsinnan ensimmäinen ja toinen saivat ne yllämainitut 5 ja 4 euroa. Kolmanneksi ja varasijalle päässyt sai 3,80 euroa. Taktiikkani oli ollut oikea, sillä pelkästään 26.02 lauantaina oli ollut karsinnoissa 69 ihmistä Prismassa, kun Koivuniemessä selvästi vähemmän. Ainoastaan näpyttelysormi petti tällä kertaa. Olisiko ollut ylikuntoa. Alkukarsinnoista jäi sentään molemmille kuulakärkikynä ja kisalogolla varustettu kisapinssi muistoksi. No, päätän kootut selitykset tähän.

Tampereen seudun paras tulos 8,40 näpyteltiin ABC Pirkkalassa. Huonoin tulos, jolla pääsi jatkoon oli 3,00 euroa ja paikkana Ravintola Linno Valkeakoskella. Aluemestaruuskisat ovat jo pohjoisempana pidetty ja Tampereen aluemestaruudesta taistellaan 18.03.2005. Pajatsosivut palaa siis pian asiaan.


Virallinen kisakynä ja pinssi

Linkkejä:pajatso, pajatsot, pajatsoja, pajatsopeli, pajatson, payazzo, bajazzo, bayazzo, fingerschlagautomat, kronespill, knipsekasse, juhan, juha's, site, coin-op, raha-automaatti, peliautomaatti, viihdeautomaatti, rahapeli, pokeri, pelisivut, rakennus, nikkarointi, pelit