Samuli Tuominen ,syntynyt 11.4.1985 ,aloitti ajoharjoittelun kaksivuotiaana ajelemalla muovimopolla keittiön ympäri.
Noin viisivuotiaana sai ensimmäisen moottoriajoneuvon, joka oli 50cc Suzuki motocrosspyörä, jolla kilpailtiin EMK harrastajissa lähinnä Kolmperän radalla. Kahden vuoden ajoharjoittelun jälkeen taidot olivat kehittyneet jo niin paljon ,että voitiin hankkia 60cc Yamaha jossa oli jo 6 vaihdetta ja huimat 15 hp tehoa.
Viimeisellä kaudella motocross harrastusta sattui myös 'pahin' kolari, kaasun hirttäessä kiinni ns. Kolmperän pääsuoralla kuutosvaihteella,jolloin kuljettajan n. kymmenen metrin ilmalento ei onneksi ja myös hyvien varusteiden ansiosta aiheuttanut muuta kuin henkisiä ja materiaalisia vaurioita.
Motocross harrastus lopetettiin Samulin ollessa 9 vuotias (näin oli myös suunniteltu , koska lihaksiston ja luuston kehitys, kuin myös vartalon hallinta kehittyy paremmin kaksipyöräisillä ajaessa kuin autossa istuessa) ja siirryimme nelipyöräisiin.
Ensimmäinen ja ainut harrastajakausi kartingissa sujui lähinnä kokemusta hankkien, vaikka muistaakseni taisi harrastajaluokan voittoja kertyä ihan mukavasti kuljettajalle.Aika Bembölen radalla oli mukavaa ja opettavaista ja siitä kiitos Espoon UA;n väelle jotka ovat upeasti jaksaneet viedä eteenpäin tätä hienoa nuorisotyötä!
 Vuonna -96 tapahtui siirtyminen kansalliseen Raket Mini luokkaan ja kauden  kilpailut sujuivat lähinnä opetellessa uusia asioita.
Vuosi -97 Alkukausi ajettiin vielä Mineissä ja sijoitukset paranivat kohisemalla , n. puolivälissä siirtyminen Raket Junior luokkaan ja syksyyn menessä oli jo pisteet kasassa Raket Yleinen luokkaan.
Vuonna -98 ,kun Raket Yleisen vauhti oli n. sekunnin kierroksella kovempaa kuin Junior luokassa joten  oli pakko oppia tai pakata tavarat ja ensimmäinen kausi meni harjoitellessa. Nyt oli jo hyväksyttävä tosiasia , ettei samoilla renkailla ja moottoria avaamatta voinut ajaa koko kautta! Tästä alkoikin isän opiskelu moottorin laitossa joka on jatkunut näihin päiviin saakka vähentäen kustannuksia ja ennenkaikkea luonut varmuutta kisaviikonloppuihin .
Vuonna -99 siirtyminen Dino runkoon ja opettelu kapean auton ajamisessa kilpakumppaneina Niemelän Markus ,Annalan Juho ja monet muut,joista Markus esikuvana loistavalla auton hallinnallaan ja rauhallisuudellaan.Kausi sujui hyvin ja menestyksekkäästi ja Raket Cup sijoituskin oli 10:s.
Vuonna -00 siirtyminen  Yamaha luokkaan ja taas meni paletti uusiksi. Kuten aiemminkin kaikki piti opetella uudestaan ja oppirahat maksaa joten ensimmäinen kausi meni rattoisasti autoa (joka oli edelleen Dino )säätäen .
Vuoden lopussa saimme kokeiltavaksi Gillard merkkisen auton ja Ulvilan radalla samoilla renkailla ja moottorilla oli ajat heti n. puoli sekuntia paremmat ,joten rungon merkki vaihtui välittömästi ja tätä päätöstä ei tarvinnut katua!
Vuonna -01 Gillardin maahantuoja Gillfin / Kalevi Harjunpää tuki toimintaamme antamalla koneen käyttöön Yamaha Cup kilpailuihin josta kiitoksena ensimmäisen kisan paalupaikka( muuten kisa meni kyllä ihan käteen!)
Loput kilpailut menivät kohtalaisesti mutta kisakonetta ei voitu hyödyntää siinä olleen piilovian takia (kampiakselin laakerissa oli hiushalkeama joka  lämmetessään laajeni ja jarrutti konetta .) Cupin sijoitus oli 14:sta yli kuudestakymmenestä joten ihan OK!
Vuonna 2002 ajoimme vain pari kansallista kisaa joista Ylivieska päättyi voittoon kovan taistelun jälkeen Ari Koivistoa vastaan ja tietenkin viimeisessä mutkassa tehtyyn ohitukseen.Cup kilpailut alkoivat kohtalaisesti mutta  varsinkin Jämsän osakilpailun kolarointi  johtopaikalta harmitti.Kuusikon Sami onnistui osumaan Samulin autoon lennettyään ensin kahden auton yli.
Kauden huippuhetki oli matka Norjaan Rudskogin upealle radalle edustamaan Suomea Pohjoismaiden Mestaruus kilpailuissa.
Kilpailussa erittäin nopealla radalla oli vaiheita jolloin meinasi usko loppua ja oli aivan uskomatonta , että esim.  ratin kiinnityspultti voi katketa kesken ajon (keväällä kaikki oli vaihdettu ja laatuluokka erikoiskova) ja kuski ajaa silti hyvällä sijoituksella maaliin vaikka ratissa oli klappia ainakin viisi senttiä! Kaasupoljin katkesi juuri ennen semifinaalia ja kun vielä lisätään koneen tiivisteen pullahtaminen ja vielä viimeisissä harjoituksissa (onneksi säännöt sallivat koneen avauksen pakottavissa tapauksissa, tästä voisi ottaa oppia Suomeenkin.)Finaalissa asetelmat olivat mielenkiintoiset kun Ruotsia edustava Admundsen ja Samuli karkasivat  muulta  joukolta . Samuli hyödynsi imutusta koko kisan, koska Admundsenin kone oli järjettömän nopea suorilla ja vain mutkaisemmalla osalla oli etu Samulin puolella. Viimeiselle kierrokselle  vain n. sentin etäisyydellä ajanut Samuli iski ja harhautti Admundsenin joka yritti peittää mutta epäonnistui .Norjalaisen yleisön (jota oli tosi paljon)hurratetessa ajoi Samuli voittoon muutaman kymmenyksen erolla. Norjalaiset omivat Samulin ja kannustus oli valtaisaa , olihan vastassa Ruotsalainen kuljettaja.Tässä vielä Kiitokset  Norjalaisille kisan järjestäjille jotka ystävällisyydellään ja innostuksellaan  ylittävät odotukset ja rata kokonaisuudessaan  oli hieno!
Upean palkintojen jaon ja shamppanja  ruiskuttelun jälkeen oli edessä pitkä kotimatka ja  kaluston kunnostaminen ja koneiden kasaus viimeistä Cup kilpailua varten.
Vuorossa oli Ulvilan Cup osakilpailu joka päättyi kolmanteen sijaan ,mikä samalla merkitsi loppupisteissä  kolmatta sijaa myös  Yamaha Cupissa.
Kauden päätteeksi palkintojenjako Driver's on the Rock's risteilyllä ,osallistuminen 'talentti' kuljettajien koulutukseen Vierumäen Urheiluopistolla ja esiintyminen Motor  Forum ohjelmassa kruunasivat kauden .